MAGNITO moneda

Începând cu anul 2010, în cadrul proiectului „MAGNITO Commercial” au fost produse un număr de 2200 de obiecte de design, commercial-magnitos, serie limitată constând în printuri digitale pe suport de forex (folii rigide din spumă PVC), cu folie magnetică pe spate. Printurile sunt fotografii după piese originale MAGNITO, fișiere de artă digitală sau picturi pe suport fizic, expuse pentru prima dată în 2008 la Centrul Național al Dansului București, în cadrul instalației de artă conceptuală ''MAGNITO. Speculații pe marginea frigiderului'' de Cătălina Liana Coșoiu. Obiectele comerciale au fost comandate de autor în serie limitată și au amprenta mașinii care le-a produs. Nicio altă lucrare de acest fel nu va mai fi produsă în lume de acum înainte.

Deci colecția de 2200 commercial-magnitos este o lucrare formată din 2200 de piese gata făcute. Această lucrare este în prezent răspândită în întreaga lume, făcând parte din seria de magnitos aparținând unor persoane care au cumpărat obiecte din magazinele de unde au fost vândute (Cărturești, Orangerie etc.) sau unor persoane care le-au primit cadou, iar o parte sunt încă în proprietatea autorului.
Valoarea totală a lucrării este de 2200 x 30 lei (moneda românească), un singur obiect valorând în acest moment 30 lei.

Fiecare obiect este considerat o monedă. Valoarea acestuia variază, deocamdată, în funcție de voința autorului.

Realizate dintr-un sortiment de plastic, aceste obiecte ar trebui păstrate ca lucrări de artă și monede și nu ar trebui distruse. Ele ar putea fi transformate în NFT-uri prin reciclarea plasticului din care sunt fabricate. O altă modalitate de a le recicla este să fie incluse ca ready-made-uri sau să le fie schimbată funcția de obiecte. Prin actul distrugerii lor, opera de ansamblu constând în 2200 de magnitos și-ar pierde valoarea și lumea ar fi mai poluată.

Implicațiile filozofice ale acestui construct de artă conceptuală pot fi deduse de către fiecare dintre noi.

Această lucrare a fost expusă parțial în cadrul MAGNITO Commercial. Speculații la marginea magazinului (2010), Blue Periodic (2013) și La vie en rose - Capitolul I (2014), curatoriate de Cătălina Liana Coșoiu și în Was Jetzt ? (2020), curatoriată de Simona Tache și Pierre van Hulle.


Oferte

Superstar

Superstar

Portret de  … Detalii